Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dignus Boone, Bowa:

"Nog een week of drie, dan is het uienseizoen voor ons voorbij"

Tholen - "Nog een week of drie, dan is het seizoen voor ons voorbij", vertelt Dignus Boone van uiensorteer- en pakstation Bowa uit Waarde. Hoewel hij al lang meedraait in de uienhandel, heeft de verpakker een uienseizoen als dit jaar nog nooit meegemaakt. "Maar alles moet een keer de eerste keer zijn."

"Wij kunnen tot op heden lekker bezig blijven met het personeel. De vraag valt me niet tegen op het moment. Met name de voormalige Oostbloklanden trekken er goed aan. Verder gaat er een enkel vrachtje naar Afrika of het Caribisch gebied. Maar sommige bestemmingen vallen met deze hoge prijzen wel af. Gelukkig is de kwaliteit van de uien die we nu draaien van prima kwaliteit."

"De prijzen zijn op het moment stabiel. Voor de grove uien wordt zo'n 70 cent betaald. De prijs van de 50-70 sortering ligt rond de 68/69 cent en de 45-65-sortering wordt voor 65 cent verkocht. Al met al gaat het om veel geld, waarbij het wel heel belangrijk is dat het allemaal betaald wordt. Maar ik vind het wel een mooie markt. Het geeft in elk geval genoeg spanning!"

Voor meer informatie:
Bowa BV
Weelweg 19,
4414 AW Waarde
Tel: 0113 503 000
info@bowabv.nl
www.bowabv.nl