Indonesische minister waarschuwt 'manipulerende' knoflookimporteurs

De Indonesische minister van Landbouw, Andi Amran Sulaeman, heeft gedreigd knoflookimporteurs die de prijzen van dit gewas manipuleren op een zwarte lijst te plaatsen. Door de manipulatie zijn de knoflookprijzen voorafgaand aan de Ramadan enorm gestegen. 

Hij zei dat alle importeurs bij moeten dragen aan de verlaging van de knoflookprijs van €2,87 naar minder dan €1,56 per kilo. "Als zij zich hier niet voor inzetten, dan zal ik ze op de zwarte lijst zetten en zal hen verboden worden knoflook te importeren," waarschuwde Amran in Jakarta. Hij voegde eraan toe dat al 14 knoflookimporteurs een overeenkomst hadden ondertekend om de prijzen onder de €1,56 per kilo te houden. 

Ondertussen meldt de stad Jakarta op haar website dat de gemiddelde prijs van knoflook inmiddels opgelopen is tot €3,75 per kilo. Knoflook behoort tot de 37 producten waarvan de prijzen met gemiddeld €0,50 tot €0,62 zijn toegenomen. 

"We doen een beroep op alle importeurs die de overeenkomst ondertekend hebben om de prijzen laag te houden," aldus de Landbouwminister, die onlangs een bezoek bracht aan de Kramat Jati markt op Oost-Java met 116 ton knoflook in een poging de prijzen tot onder de €1,56 per kilo te brengen. Sinds vorig jaar heeft het ministerie van Landbouw 56 importeurs op een zwarte lijst gezet voor het manipuleren van de knoflookprijzen. 

Bron: thejakartapost.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven