Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moeilijke start bio zaaiuien door extreem weer vraagt om onkruidaanpak

Droogte, hagel, en soms een dikke korst maakten het de zaaiuien afgelopen weken niet gemakkelijk. De opkomst van de zaaiuien is daardoor heel wisselend en is er veel meerwassigheid.


 
Door de lage temperaturen hadden veel uien het na de hagel nog een keer extra moeilijk te herstellen en lag hier en daar zelfs het vlagblad eraf. Door de droogte lagen sommige zaden droog of zaten uien vast onder een harde beregeningskorst.

Uien zijn uiterst kwetsbaar in het vlagbladstadium. Voorkom in die periode branden en eggen. Deze week gaat de temperatuur omhoog waardoor de uien waarschijnlijk hard gaan groeien.

Slag in onkruidbestrijding
Door de wisselende stand is de periode waarin niet kan worden geëgd dermate lang geweest, dat er op sommige percelen al veel en groot onkruid staat. Wanneer bij 90% van de uien de eerste pijp er met minimaal 3 cm op zit, kunt u nog een keer overwegen te branden. Hierdoor zet u uiteraard fors de uien terug, maar kunt u een grote slag slaan in de onkruidbestrijding.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum: