Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herstel uien na hagelbuien

In verschillende delen van Nederland is zo’n twee weken geleden hagel gevallen. De buien hebben voor schade gezorgd in de uienpercelen. Die hagelschade varieerde van een afgeslagen vlaggetje tot een volledig plat gehageld perceel. De plantjes waarbij de wortel al een driepootje heeft gemaakt, herstellen zich in veel gevallen uitzonderlijk goed. Al is er wel een vertraagde groei waar te nemen, meldt De Groot en Slot.

Vorming van een driepootje
Na de hagelbuien is er op verschillende percelen geteld om te kijken wat het herstellend vermogen van de uienplantjes is. Er werd steeds driemaal een meter geteld, verspreid over het perceel. De eerste keer enkele dagen na de hagelbui en nog eens twee weken na de hagelbui. In de tabel is de telling van een perceel Hypark in Luttelgeest weergegeven.

Wat daaraan goed is te zien, is dat er op dit moment nog vrijwel geen wegval van plantjes is. De vele plantjes, die afgehageld waren, hebben al een eerste pijp gevormd. Over een week zal er op dit perceel weer geteld worden. De resultaten hiervan zullen wij weer met u delen!

Bron: De Groot en Slot

Publicatiedatum: