Ruim 180 jonge aardappeltelers aanwezig op Agrico jongerendag 2019

Aardappelcoöperatie Agrico hield gisteren haar tweejaarlijkse Jongerendag. Ruim 180 jonge aardappeltelers woonden deze dag bij die plaatsvond op de KNVB Campus in Zeist.


Openingswoord van directeur Jan van Hoogen

De Agrico Jongerendag is een tweejaarlijkse inspiratie- en netwerkdag voor jonge (potentiële) Agrico-leden. De jongerendag heeft als doel om binding te creëren met deze belangrijke groep als toekomstige leden van de coöperatie. De dag stond in het teken van kwaliteit: een van de hoofdingrediënten van het strategisch plan van de coöperatie.


Tom Coronel en openingswoord van voorzitter jongerencollege Peter Kemmeren

Dit thema was als rode draad verweven door het hele programma. Strateeg Bert Flierman van adviesbureau Satori hield een dialoogsessie met de jongeren over hun verwachtingen voor de toekomst en wat de telers hierbij van Agrico verwachten. “Wat mij opvalt, is dat de jongeren goed nadenken over de toekomst van hun bedrijf, maar dat ze ook een aantal wakkerliggers hebben. Ze verwachten daarin een actieve rol van Agrico’’, aldus Bert Flierman.


Dialoogsessie Bert Flierman

Ferdi Buffen, directeur van het Duitse aardappelhandelshuis Weuthen, ging tijdens zijn lezing in op het belang van kwaliteit in iedere schakel van de keten voor een goed eindproduct. “We moeten ons onderscheiden op het gebied van kwaliteit door onze positie in de markt niet alleen te verdedigen maar ook te verbeteren.’’


Lezing Ferdi Buffen, directeur Weuthen

Autocoureur en rasondernemer Tom Coronel hield als laatste spreker een betoog over ondernemerschap. Lef en risico’s nemen kwamen hierbij als belangrijke eigenschappen naar voren. “De wereld verandert snel. Je moet daarom snel blijven schakelen’’, vertelt Tom Coronel.


Lezing Tom Coronel 

Natuurlijk mocht op deze bijzondere locatie een rondleiding niet ontbreken. Met een tablet gingen de jongeren de KNVB campus over waar ze verschillende voetbal- en aardappelgerelateerde vragen voorgeschoteld kregen.

De geslaagde dag werd georganiseerd door het jongerencollege van Agrico. Peter Kemmeren, voorzitter van dit college, had samen met algemeen directeur Jan van Hoogen de rol van dagvoorzitter. Jan van Hoogen kijkt met trots terug op de Agrico Jongerendag: “Het is geweldig dat we op initiatief van ons jongerencollege zo’n mooie dag voor zoveel enthousiaste jonge leden hebben kunnen organiseren. Deze leden vormen de toekomst voor onze coöperatie. Het is voor ons van groot belang om deze groep aan ons te blijven binden en om kennis te maken met mogelijke nieuwe leden. Hierbij speelt de jongerendag een belangrijke rol.”Voor meer informatie:
Agrico
www.agrico.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.