Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse Onion Producers Association meldt positieve start seizoen 2019

De British Onion Producers Association meldt een positieve start van seizoen 2019. Dit volgt op het uitdagende seizoen 2018 en de slechte opbrengsten daarvan, waardoor de voorraden van Britse uien erg klein zijn. De sector overbrugt het gat naar het nieuwe seizoen door uien te importeren uit landen als Nieuw-Zeeland, Egypte en Chili. Als gevolg daarvan zien consumenten meer geïmporteerde producten in de schappen de komende maanden totdat het nieuwe seizoen eind juli- augustus van start gaat. 

Het nieuwe seizoen is goed begonnen met betere plantomstandigheden dan vorig jaar toen telers te maken kregen met de Beast from the East aan het begin van het seizoen, gevolgd door een recordbrekende temperaturen en een minimum aan neerslag tijdens de groeiperiode. Maar de droogte van de afgelopen 12 maanden blijft een zorg voor de telers. Het grondwaterniveau ligt onder het gemiddelde voor deze tijd van het jaar door een extreem droge zomer en een relatief droge winter. 

Tim Elcombe van de British Onion Producers Association: "We moeten terugkeren naar stabieler weer voor het seizoen 2019. Weer een droge zomer zal de gewassen zeker geen goed doen." 

Voor meer informatie:
Debbie Stacey
British Onions
Tel: +44 5107 353788
www.britishonions.co.uk

Publicatiedatum: