Doug Bulgrin, Gumz Farms

"We zijn van plan om onze verpakkingsactiviteiten uit te breiden"

De vakbeurs United Fresh in Chicago is de ideale gelegenheid voor uienleverancier Gumz Farms uit Wisconsin om in contact te komen met grote retailers. Het bedrijf zou haar activiteiten graag uitbreiden.

"Dit is de eerst keer dat we deelnemen aan deze vakbeurs," zegt Doug Bulgrin van Gumz Farms. "We telen uien en roodschillige aardappelen en willen graag uitbreiden naar nieuwe markten, ons areaal vergoten en onze verpakkingsactiviteiten opschalen."

Hoewel Gumz jarenlang als bezoeker op de vakbeurs aanwezig was, wilde het bedrijf ditmaal de locatie van het evenement in Chicago optimaal benutten. "Dit is een regionale vakbeurs. Ik denk dat het voordeel voor ons is dat het verladen een steeds groter probleem wordt en dat wij goed gepositioneerd zijn om de deelnemende retailketens te beleveren," legt Bulgrin uit. 

Daarnaast waardeert Bulgrin het gevarieerde aanbod op de vakbeurs. "Deze beurs is heel divers. Er is niet alleen een groot aanbod aan AGF maar ook op het gebied van verpakkingen, apparatuur, waaronder laadplateaus, koelinstallaties en dergelijke."

Inkijkje in werkzaamheden
In de stand van Gumz krijgen bezoekers een goed beeld van de activiteiten van het bedrijf. "Er zijn video's van ons bedrijf te zien," zegt Bulgrin. "Er is informatie over de herkomst van de gewassen, onze rooimethoden en een video over ons pakstation, evenals informatie over onze voedselveiligheidscertificaten. We willen bezoekers laten zien wie wij zijn en wat wij te bieden hebben."

’Bulgrin legt uit dat de huidige aanvoer van uien krap is. "Dit geldt voor alle kleuren. Ik denk dat de voorraden toereikend zijn maar er is zeker geen sprake van overaanbod," vervolgt hij. 

De prijzen dalen weer licht en komen dichterbij het gemiddelde, dat dit jaar nogal fluctueerde. "In maart en april waren de prijzen extreem hoog en dit belemmerde de handel enigszins," aldus Bulgrin.

De witte uien die Gumz uit de westelijke staten haalt en ompakt, haalden prijzen van €44,50 per zak. "Mensen waren niet blij met deze hoge prijzen en er viel bovendien weinig te verdienen omdat het ook duur was om de uien naar ons pakstation te brengen."

Bulgrin verwacht echter dat de prijzen zich de komende weken zullen stabiliseren.

Bezoek Gumz Farms tijdens de vakbeurs United Fresh, stand #3015.

Voor meer informatie: 
Doug Bulgrin 
Gumz Farms
Tel: +1 (608) 981-2488
doug@gumzfarmswi.com 
www.gumzfarmswi.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven