"Mensen die hier drie jaar niet zijn geweest, komen nu weer terug"

Aardbeienteler ontvangt eerste certificaat Agrarisch Keurmerk Flexwonen

Aardbeienteler Jan van Meer heeft als eerste agrarisch ondernemer in Nederland het Agrarisch Keurmerk Flexwonen in ontvangst mogen nemen. Dit keurmerk, dat is opgezet door de vakbonden en land- en tuinbouworganisaties, borgt de kwaliteit en veiligheid van kortdurende huisvesting op het erf. Daan Quaars, wethouder Bouwen en Wonen van Breda, reikte het eerste certificaat uit voor kortdurende huisvesting op het erf van land- en tuinbouwbedrijven. 

Het Agrarisch Keurmerk Flexwonen borgt de kwaliteit en veiligheid van tijdelijke huisvesting voor seizoensarbeiders met duidelijke afspraken over bijvoorbeeld kookvoorzieningen, sanitair, hygiëne en onderhoud. De normen zijn door de werknemers- en werkgeversorganisaties samen vastgesteld op basis van eerdere cao-afspraken. Om het keurmerk te mogen voeren moet een ondernemer zich jaarlijks door een geaccrediteerde certificerende instelling laten keuren. Aardbeienteler Jan van Meer is de eerste ondernemer die het Agrarisch Keurmerk in ontvangst mag nemen.

Hij kan zich met het keurmerk onderscheiden op de arbeidsmarkt, meent Wim van den Boomen, portefeuillehouder Goed Werkgeverschap bij LTO Nederland. “Als ondernemer wil je goed voor je werknemers zorgen – alleen dan komen ze bij de volgende oogst weer terug." Dat laatste merkt Jan inmiddels al, vertelt hij tegen het Financieel Dagblad. "Mensen die hier drie jaar niet zijn geweest, komen nu weer terug."

Lees hier verder bij LTO Nederland en het Financieel Dagblad

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven