Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eurocommissaris bevraagd om uien-kwestie

Nederlandse Europarlementariƫrs bevragen Commissaris Hogan over de rechtmatigheid van de vernietiging van een grote partij Nederlandse uien in Hongarije vanwege het ontbreken van een sticker op de verpakking. In overleg met betrokkenen sturen Europarlementariƫrs Bas Belder en Bert-Jan Ruissen (ChristenUnie-SGP) vandaag samen met Annie Schreijer-Pierik (CDA) en Jan Huitema (VVD) een brief aan de Europese Commissie.

'Gezonde uien vernietigen om een ontbrekende sticker druist in tegen alle principes', aldus de onlangs verkozen SGP'er Bert-Jan Ruissen. 'De Europese Commissie moet tot op de bodem uitzoeken waar de regels ontspoord zijn. We moeten echt voorkomen dat dit nog eens kan gebeuren.'

Halverwege mei vernietigden Hongaarse autoriteiten 24 ton uien uit Nederland vanwege het ontbreken van een enkele sticker op de verpakking. De Europarlementariers willen van de Europese Commissie weten of de Hongaarse autoriteiten met deze maatregel ook zijn ingegaan tegen bestaande Europese wetgeving over handelsnormen voor fruit en groente.

Publicatiedatum: