Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eurocommissaris bevraagd om uien-kwestie

Nederlandse Europarlementariërs bevragen Commissaris Hogan over de rechtmatigheid van de vernietiging van een grote partij Nederlandse uien in Hongarije vanwege het ontbreken van een sticker op de verpakking. In overleg met betrokkenen sturen Europarlementariërs Bas Belder en Bert-Jan Ruissen (ChristenUnie-SGP) vandaag samen met Annie Schreijer-Pierik (CDA) en Jan Huitema (VVD) een brief aan de Europese Commissie.

'Gezonde uien vernietigen om een ontbrekende sticker druist in tegen alle principes', aldus de onlangs verkozen SGP'er Bert-Jan Ruissen. 'De Europese Commissie moet tot op de bodem uitzoeken waar de regels ontspoord zijn. We moeten echt voorkomen dat dit nog eens kan gebeuren.'

Halverwege mei vernietigden Hongaarse autoriteiten 24 ton uien uit Nederland vanwege het ontbreken van een enkele sticker op de verpakking. De Europarlementariers willen van de Europese Commissie weten of de Hongaarse autoriteiten met deze maatregel ook zijn ingegaan tegen bestaande Europese wetgeving over handelsnormen voor fruit en groente.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven