AgrarMarkt Oostenrijk: Markt Rapport AGF, mei 2019

Oostenrijk: oogst winteruien vertraagd, teeltprijzen gestegen

Winteruienoogst is vertraagd, teeltprijzen zijn gestegen              De koele mei temperaturen hebben de ontwikkeling van winteruien vertraagd, het nieuwe gewas wordt verwacht. Het aanbod uit Neder-Oostenrijk van vorig jaar neemt langzaam af. De bottleneck, zoals met aardappelen het geval was, wordt niet verwacht. In mei steeg de teeltprijs voor Neder-Oostenrijkse uien, schoon en in dozen gesorteerd. Voor goede kwaliteit werd een maximum van € 0,72/kg gevraagd.

Import Oostenrijkse aardappelmarkt in mei
Het binnenlandse handelsseizoen voor aardappelen was in mei al afgerond. Hier en daar waren sporadische partijen rood-wit-rood bio-producten te vinden. 

De markt werd voorzien van oude producten uit Frankrijk en nieuwe aardappelen uit Israël en Egypte. Maar zelfs hier waren de hoeveelheden te overzien, zwaar beconcurreerd en met prijzen tot € 0,80/kg  erg hoog. Het weer in mei vertraagde de groei van binnenlandse nieuwe aardappelen. Begin juni kwamen de eerste binnenlandse nieuwe aardappelen op de markt. Teeltprijzen lagen op € 0,40/45/kg.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven