Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: hogere knoflookprijzen door beperkt aanbod

De prijzen van nieuw knoflook zijn in China steeds meer toe gaan nemen. Onlangs stegen de prijzen tot rond de 900 yuan (€116,15) per ton. Hoewel het moeilijk om te zeggen is hoe de prijzen zich zullen ontwikkelen, is het waarschijnlijk dat ze op een gegeven moment weer zullen dalen. "De lokale vraag naar knoflook is min of meer onveranderlijk en loopt vooral via retail. Prijsstijgingen hebben zodoende weinig invloed op de lokale markt. Op de internationale markt leiden hoge prijzen echter tot minder export", zegt Weili Wang van Junan County Greenfood. 

Er zijn meerdere redenen voor de huidige aanhoudende prijsstijgingen voor knoflook. Ten eerste was het vorige seizoen voor knoflook in China erg goed. Veel handelaren hebben daarom nog steeds veel knoflook van dat jaar in bewaring. Ten tweede zijn veel handelaren geneigd om het nieuwe knoflook op te potten in plaats van dit af te zetten. Hoe hoger de prijzen zijn, des te minder zijn deze bedrijven bereid om hun knoflook op de markt te plaatsen. Dit leidt tot een schaarste aan knoflook op de markt en zodoende ook hogere prijzen. Zodra iemand begint om de nieuwe oogst te vermarkten, zullen de prijzen naar verwachting afnemen.

 

Contact:

Qingfeng Liu - General Manager
Junan County Greenfood Co., Ltd.
Tel: +86 136 7120 5136
Email: breeze@garlic86.com  


Weili Wang 
Email: info@garlic86.com  
Phone: +86 15666337366 
www.garlic86.com 

Publicatiedatum: