Proefboerderij Rusthoeve

Drukte op Open Dag Rusthoeve ondanks onweer en regen

Tholen - Op woensdag 19 juni was het weer tijd voor de jaarlijkse Open Dag bij proefboerderij de Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat. Ondanks het regenachtige weer die middag was het er gezellig druk en de sfeer ontspannen. “We begonnen de dag weliswaar met onweersbuien, maar de opkomst was groter dan we aanvankelijk gehoopt hadden door het weer,” vertelt Charlotte van Sluijs-Poppe. “Alle rondleidingen die we gepland hadden op de proefvelden konden gewoon doorgaan.”

Op de proefboerderij waren er diverse demonstraties te zien op de velden en was er aandacht voor een aantal projecten en workshops die zich bezighielden met de teelt van de toekomst. Diverse standhouders waren aanwezig om hun materiaal onder de aandacht te brengen van de sector en er waren nieuwe projecten en innovaties te bewonderen op de Open Dag.

De aanwezige telers hadden nog de droogte van vorig jaar in hun achterhoofd. De meningen en vooruitzichten voor dit jaar liepen uiteen onder de aanwezige telers. “Liever heb ik dit jaar geen regen. Want ik kan beregenen en mijn buurman niet,” lacht een van de aanwezigen.

Momenteel is het goed gesteld op het land en staan de gewassen er goed bij op het land. Het is echter afwachten hoe het de komende twee maanden gaat verlopen en hoe de producten straks uit de grond komen.

Klik hier voor de fotoreportage.

Voor meer informatie:
Charlotte van Sluijs-Poppe
Proefboerderij Rusthoeve


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.