Farm Trans start Bordeaux-traject en haalt met de koeltrailer aardappelen naar Benelux

Vanaf donderdag 27 juni is Farm Trans gestart met het Bordeaux-traject. Tijdens dit project worden aardappelen een aantal weken geladen in de zuidelijke regio van Bordeaux en in koeltrailers vervoerd naar de Farm Trans locatie in Moerdijk. In Bordeaux is het klimaat warmer waardoor de aardappelen eerder in het seizoen kunnen worden gerooid.

Koeltrailer
Normaliter worden aardappelen vervoerd in speciale onderlossers, maar vanwege de enorme hoeveelheden die in korte tijd in Bordeaux worden geladen, denk hierbij aan 50 trailers per dag, kiest het bedrijf voor een andere modaliteit: de koeltrailer. Deze trailer biedt ook als voordeel dat de temperatuur op het product kan worden afgestemd, waardoor de aardappelen gedurende de lange rit vers blijven. Het inzetten van dergelijke trailers voor aardappelen wordt zelden toegepast in de West-Europese markt.

Losplatform
In Bordeaux worden de aardappelen in de koeltrailers geladen door middel van een speciale laadinstallatie. Zodra de aardappelen in Moerdijk zijn gearriveerd, worden deze gelost op een losplatform van 16 meter lang waarbij de gehele vrachtwagen op een veilige manier 38 graden wordt gekanteld om het product te kunnen lossen. Vervolgens worden de aardappelen overgeladen in onderlossers zodat ze bij de fabrieken kunnen worden gelost. Op deze manier kunnen de frites fabrieken in de Benelux ook in het vroege seizoen worden voorzien van de juiste producten.

"Vooruitstrevend project"
Volgens Theo Bos, Manager Bulk bij Farm Trans, is het Bordeaux-traject een mooi voorbeeld van ‘driving food forward’: ‘We maken gebruik van bestaande stromen waardoor we minder lege kilometers rijden. Door deze sustainable manier van rijden, kunnen we kostenefficiënt voor onze klant aan de slag. Hierdoor bieden we een competitief aanbod in de markt. Vanzelfsprekend worden alle veiligheidsmaatregelen te allen tijde in acht genomen.’

Voor meer informatie:
Farm Trans
Mark. S. Clarkelaan 17
4761 RK Zevenbergen
+31 (0) 168 745 299
info@farmtrans.com 
www.farmtrans.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.