Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schouten Agri Sorting Solutions verhuist naar Hoorn

Schouten (sinds 2012 onderdeel van de Invaro Agri & Hort Technology Group) verhuist per 1 oktober 2019 van Kampen naar Hoorn. Alle bedrijven van de Invaro Group zitten na de verhuizing samen in één bedrijfspand. Gerben Schouten, CEO: “We zijn al meer dan 50 jaar verbonden aan Kampen. Het was dus geen gemakkelijke beslissing. Maar de verhuizing biedt het bedrijf veel kansen. Het maakt Invaro fit voor de toekomst. We gaan bovendien terug naar onze roots. Schouten komt oorspronkelijk uit het Noord-Hollandse Blokker.”

Kansen
De Invaro Group heeft drie merken. Schouten Agri Sorting Solutions ontwikkelt en produceert sorteer- en verwerkingsmachines voor bloembollen, (poot)aardappelen en spruiten. Bercomex Flower Processing Solutions maakt machines voor snijbloemverwerking. Invaro Services & Supplies biedt support en service aan alle klanten van de Invaro Group. Door de drie bedrijven vanuit één vestiging te laten opereren, kunnen ze nog beter samenwerken en zijn de lijnen korter. Dat betekent bijvoorbeeld: meer en makkelijker kennis uitwisselen, samen innoveren, gezamenlijk inkopen en elkaars pieken in productie opvangen. Dat gaan de klanten van de Invaro Group merken: meer innovatie, snellere levering en een hogere kwaliteit service.

Kostenreductie
Aanleiding voor de verhuizing is de ruimte die vrij komt in de productiehal in Hoorn. De laatste tijd hebben zowel Schouten als Bercomex veel veranderingen doorgevoerd in het productieproces. Dat zorgt een aanzienlijk kortere productietijd van de verwerkingsmachines. Op hetzelfde aantal vierkante meters maken ze in dezelfde tijd meer machines. Hierdoor is er in totaal de helft aan productieruimte nodig. Het pand in Hoorn is groot genoeg om ook de werkzaamheden van Schouten uit te voeren. Eén bedrijfspand minder scheelt aanzienlijk in de kosten.

Impact
Voor klanten van Schouten verandert er niet veel. Accountmanagers blijven klanten over de hele wereld bezoeken en ook de servicemedewerkers blijven gewoon naar de klanten toe komen. Voor de medewerkers van Schouten betekent de verhuizing een grote verandering. Gerben Schouten, CEO: “Wij willen graag dat alle medewerkers meeverhuizen naar Hoorn. Ze zijn ons heel veel waard. Maar ik begrijp dat de verhuizing veel impact op ze heeft. Daarom kijken we samen naar oplossingen die de verhuizing voor hen werkbaar maakt.”

Voor meer informatie:
Gerben Schouten
Schouten 
06-13001372
g.schouten@schoutenkampen.nl  
www.schoutenkampen.nl 

Publicatiedatum: