Bassin van 3.000 kub, beregeningsboom met roterende nozzels

UIKC investeert in beregening voor uienproeven

Tholen - Met de droge zomer van afgelopen jaar in het achterhoofd, heeft UIKC geinvesteerd in beregening op het uienproefveld. "Afgelopen najaar hebben we een beregeningsboom met roterende nozzels en haspels aangeschaft. Daarnaast hebben we een bassin van 3.000 kuub laten graven, dat wordt gevuld met regenwater van de daken en het erf en als het nodig is laten we extra water aanvoeren met vrachtwagens. Het water gaat via een ondergrondse leiding naar de percelen", vertelt Luc Remijn.

"We hebben nou eenmaal niet de gelegenheid om een slang in de sloot te hangen en zijn daarom niet in staat om negen keer achter elkaar te beregenen. Maar dankzij deze oplossing kunnen we bijvoorbeeld bij een bepaalde bemestingsproef wel zorgen dat het middel ook daadwerkelijk opgenomen wordt. Om de kwaliteit van de proeven die door UIKC uitgevoerd worden op de Proefboerderij te kunnen waarborgen, geven we de zaaiuien 15 mm water."

Daarnaast kijken we gelijk naar het effect op trips en maken we een vergelijking met druppelirrigatie", aldus Luc. "De uiendag op donderdag 29 augustus heeft als thema 'uienteelt in een veranderend klimaat'. Daar past deze investering natuurlijk prima bij. Graag gaan we met telers in gesprek, bijvoorbeeld of er mogelijkheden zijn tot het aanleggen van een bassin of dat druppelirrigatie een optie is."


Voor meer informatie
UIKC
Luc Remijn
T +31 186 57 30 11
M +31 6 53 26 11 72
E L.Remijn@delphy.nl
www.uikc.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven