Dewulf kondigt het vertrek van voormalig CEO René Boeijenga aan

Dewulf, full-liner in landbouwmachines voor aardappelen en wortelen, neemt dit najaar afscheid van haar voormalig CEO René Boeijenga. Het gaat om een gepland vertrek dat het sluitstuk vormt van het overnametraject Dewulf-Miedema. Boeijenga kan terugkijken op een geslaagde carrière van 13 jaar bij de Dewulf Group. In april begon de overdracht van zijn functie al naar huidig CEO Hendrik Decramer. René Boeijenga gaat, als rasechte entrepreneur, vanaf 1 november aan de slag bij een niet nader genoemde onderneming in Friesland. Hij blijft in de komende jaren wel een adviserende rol hebben binnen Dewulf.

Startschot voor een volgende fase
Toen Dewulf Group haar nieuwe aandeelhoudersstructuur in april aangekondigde, werd achter de schermen ook het startschot gegeven voor de volgende fase in de groei van deze full-liner. De overdracht van de CEO-functie van René Boeijenga naar Hendrik Decramer maakte daar deel van uit. Daarnaast werd ook een Operational Director aangetrokken om de operationeel leidinggevende taken van Boeijenga voor de groep over te nemen. De krachtlijnen voor de komende jaren zijn de voorbije maanden gefinaliseerd. De firma is klaar voor de toekomst, waarbij digitalisering en klantgerichtheid centraal staan.

Dewulf in het hart
“Dewulf ligt me erg nauw aan het hart. Ik ben dan ook tevreden de groep in zo’n gezondheid en in zo’n goede handen achter te kunnen laten”, zegt René Boeijenga. “Daarnaast ben ik blij dat Hendrik Decramer me persoonlijk heeft gevraagd om in de komende jaren een adviserende rol binnen Dewulf op te nemen. Op die manier blijf ik nauw betrokken”. Bij de overname van Miedema door Dewulf in 2014 werd René Boeijenga gevraagd om de rol van CEO voor de volledige groep te vervullen. Vanuit die functie heeft hij de doorgedreven integratie van de Nederlandse vestiging en het Belgische hoofdkantoor geleid. Die integratie heeft ondertussen een vergevorderd niveau bereikt.

Van Miedema naar Dewulf en verder

René Boeijenga begon zijn carrière bij Dewulf Group in 2006. Toen was hij nog de zaakvoerder van het zelfstandige Miedema, een specialist in machines voor grondbewerkings-, poot- en inschuurtechniek uit het Friese Winsum. Boeijenga was er sturend in de interne proceshervormingen en veranderde dit bedrijf in een succesvolle, lean productiesite. In 2014 stond hij mee aan het roer bij de overname van Miedema door het Belgische Dewulf. In de voorbije 5 jaar bepaalde hij als CEO sterk mee de koers van de Dewulf Group. Eens hij zijn objectieven voor de integratie had bereikt, wilde Boeijenga zijn carrière een nieuwe wending geven. “Als entrepreneur in hart en ziel word ik gedreven door interessante uitdagingen. Mijn uitvoerende taak bij Dewulf Group zit er vanaf 1 november 2019 op. Daarna ga ik aan de slag bij een grote Friese onderneming, waar ik mijn expertise volop kan inzetten”.

Voor meer informatie
Dewulf
+32 51 20 58 71 
+32 477 322 543 
info@dewulfgroup.com  
www.dewulfgroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.