Nieuwe uien uit Quebec over twee weken verwacht

Voor enkele uientelers in Quebec begint de oogst al over een paar weken. Terwijl het weer over het algemeen koel en regenachtig was tijdens de lente en aan het begin van de zomer, heeft het hetere weer van de afgelopen week de groei een boost gegeven. Telers zeggen dat ze tevreden zijn over hoe het gewas er nu voor staat. 

Steven Lemelin van Bunny Farm: "Alles is geplant en het gaat tot nu toe goed. We zijn blij met het weer en de groeiomstandigheden hier in Quebec. Ondanks het hete weer dat de afgelopen dagen door de regio trok, wat niet echt ideaal is, maar het is ook heel erg koud geweest. Alles staat er mooi bij en we hebben geen kwaliteitsproblemen."

Telers uit Quebec hopen op een sterke markt
Op Bunny Farm verwachten ze dat de oogst op 24 juli begint, wat over twee weken is. Dit vroege gewas is afkomstig van stekken, waardoor het bedrijf vroege uien kon telen. Volgens Lemelin is er nu een tekort aan uien op de markt en leveranciers krijgen goede prijzen voor hun product. 

"We hopen dat de markt net zo sterk zal zijn als nu zodra wij erop komen. We zouden goede prijzen moeten krijgen voor de grote hoeveelheden komen. Nu hebben we gele uien en we willen tot aan maart kunnen leveren."

Nieuwe groenten dit jaar verkrijgbaar
Bunny Farm belangrijkste gewassen bestaan uit uien en jumbo wortelen. Het jumbo wortelenseizoen loopt bijna het hele jaar door. Het bedrijf introduceert vanaf dit jaar enkele nieuwe groenten, liet Lemelin weten.

"We hebben wat nieuwe groenten in het assortiment dit jaar, waaronder courgette, augurken en Napa kool, om samen met onze uien en jumbo wortelen aan te bieden. Jumbo wortelen zijn een van onze specialiteiten en we focussen op de kwaliteit. Daarom laten we ze langer in de grond zitten om hun bijzondere formaat te krijgen. Nu hebben we veel land klaar voor meer teelt en staan we open voor nieuwe partners."

Voor meer informatie:
Steven Lemelin
Bunny Farm
Ph: +1 (450) 768-5446
steven.lemelin@bunnyfarm.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.