Mechan Groep neemt aandeel in Gebr. Bonenkamp

Met de overname van 51% van de aandelen Gebr. Bonenkamp Techniek en Handel B.V. in IJsselstein en Gebr. Bonenkamp Rivierenland B.V. in Tiel versterkt Mechan Groep haar positie in het dealernetwerk van Fendt. Mechan Groep bezit ook de dealers Niestijl Mechanisatie in Siddeburen, Vohamij in Heythuysen en Steenbergen Mechanisatie in Numansdorp. Daar komen nu de twee vestigingen van Gebr. Bonenkamp bij, van waaruit tuin- en parkmachines, tractoren en werktuigen worden geleverd van onder andere de merken Fendt, Toro, Redexim, Agria, Jensen, Kubota, Honda en Stihl. Het bedrijf is een van de meest vooraanstaande mechanisatiebedrijven van Nederland met name op het gebied van tuin en park met een historie van meer dan 150 jaar.

“We zijn heel succesvol met ons bedrijf maar we willen wel graag gestaag verder blijven groeien, zowel in omzet als in kwaliteit van onze dienstverlening”, zegt Dian van Est van Gebr. Bonenkamp.” Door de samenwerking met Mechan Groep leggen we een solide basis om dat doel te realiseren. Daarom zijn wij heel verheugd met deze ontwikkeling.” Ook Eric Kraan, Chief Operating Officer van Mechan Groep, is enthousiast: “Gebr. Bonenkamp en Mechan Groep versterken elkaar. De kennis en ervaring van Bonenkamp combineren we met onze slagkracht en schaalvoordelen. En daarvan profiteren de klanten in de regio IJsselstein en Tiel.” De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Ook Dian van Est en Harrie van Welie blijven werkzaam voor Gebr. Bonenkamp.

Mechan Groep is in Nederland onder andere distributeur van de tractormerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Daarnaast levert het bedrijf een scala aan landbouwwerktuigen en machines voor de groen- en landbouwsector. Afgelopen jaar investeerde het bedrijf ook al in een groot occasioncenter met de oprichting van Mechan Next en de overname van Harvest4you in Veghel. Het moederbedrijf Mechan Holding is als distributeur ook actief in België en Afrika.

Voor meer informatie:
Gebr. Bonenkamp
www.gebrbonenkamp.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.