Arjan Zoutewelle blikt terug op 5 jaar Rusland-boycot:

"Europa is voor de betere Russische klant van ondergeschikt belang geworden"

Tholen - Precies vijf jaar geleden stelde Rusland een boycot in voor (onder meer) alle groenten en fruit uit de EU, de Verenigde Staten, Australië, Canada en Noorwegen. De importstop gold vanaf donderdag 7 augustus 2014 voor de periode van één jaar, maar is inmiddels al vier keer verlengd. Deze week vragen we Belgische en Hollandse exporteurs naar de gevolgen. Vandaag Arjan Zoutewelle, algemeen directeur van Zoutewelle Import/Export uit Ridderkerk.

"Rusland was in zijn toptijd de derde exportklant voor Hollands product - na Duitsland en Engeland - en van groot belang voor de re-export voor Hollandse exporteurs, zeker ook voor Zoutewelle", vertelt Arjan. Op de vraag of hij door de boycot versneld op zoek is gegaan naar nieuwe markten, antwoordt de exporteur: "Ja, de focus van het kleinere Rusland-commerciële team is veranderd en andere teams zijn waar nodig uitgebreid."

Nog altijd onderhoudt Zoutewelle contact met de Russische klanten en voorziet hij ze ook importfruit van overzee. "Maar de mogelijkheden zijn beperkt. Europa is voor de betere Russische klant van ondergeschikt belang geworden", aldus Arjan. Of hij er nog hoop heeft dat de boycot wordt opgeheven? "Als de hoop dient om niet heel actief te zijn op andere markten, nee…. De boycot zal niet eeuwigdurend zijn, maar op hoop kan je niet op ondernemen."

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.