Hulp van het USDA Specialty Crops Research Initiative

Amerikaanse uienvereniging ontvangt € 3,6 mln voor oplossing bacteriële ziekte

De Amerikaanse National Onion Association maakte afgelopen week bekend dat ze € 3,6 mln ontvangt uit het speciale onderzoekspotje (Specialty Crops Research Initiative) van de USDA. Rene Hardwick van NOA vertelde dat de financiering gebruikt wordt om 24 onderzoekers in 12 verschillende staten te helpen in een poging om rot te stoppen. Rot kan tijdens elke fase van de teelt bij uien toeslaan. 

"Er zal veel geëxperimenteerd worden om te onderzoeken wat werkt, wat niet werkt, en zodra ze gaan samenwerken, komen ze hopelijk met een oplossing, met managementtools om het probleem van bacteriële rot aan te pakken."

Hardwick zei dat de NOA naast geld van de Specialty Crops ook        € 3,6 mln uit fondsen van uientelers, universiteiten en zaadbedrijven ontvangt. 

"Telers vormen een onderdeel van deze oplossing, doen actief mee en werken hand in hand met onderzoekers uit het hele land om ervoor te zorgen dat dit gaat lukken. Ze zijn behoorlijk ingenieus op het bedenken van innovaties en oplossingen. Daarom spelen zij een belangrijke rol in het proces."

Momenteel beschikken uientelers niet over adequate middelen om bacteriële ziekten zoals rot te bestrijden. Geraamd wordt dat rot de uiensector jaarlijks € 14 mln kost.

Bron: washingtonagnetwork.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven