Adriaan van Belzen, Daily Onions:

"Iedereen van slag: van Engeland met Brexit tot Nederland en CO2-uitstoot"

Tholen - Of het nu Engeland betreft met de Brexit perikelen of Nederland met de CO2 uitstoot betreft. Het lijkt wel of iedereen van slag is, stelt Adriaan van Belzen van Daily Onions. "De Engelse uienmarkt is relatief rustig mede door overaanbod aan grove Engelse uien en een goede zaaiuienoogst. Wie weet hoe de Brexit gaat aflopen, mag het zeggen. Wel is er ondertussen veel kapot gemaakt en is er nog niemand wijzer van geworden."

"Er zijn wel wat minder extreem grove maten in het VK (75+) omdat ook daar een aantal middelen niet meer gebruikt mogen worden. Dat is schijnbaar de keerzijde van steeds meer regelgeving en wetswijzigingen die een impact gaan hebben op de landbouw. Het spijtige is dat er steeds meer NGO’s en andere wetenschappers een podium en een gehoor krijgen die niet strookt met de reputatie die we hebben opgebouwd in het verleden", aldus Adriaan.

"In het buitenland kijken ze met ontzag naar de Nederlandse agrarische kennis en productkwaliteit. Dit is duidelijk in de afgelopen jaren naar voren gekomen door de import van allerlei windstreken. Ik pretendeer zeker niet dat ik een antwoord op alle vraagstukken heb maar zolang er bij mij in de buurt steeds meer vliegtuigen overvliegen dan dat er koeien in de wei staan denk ik dat we niet helemaal goed bezig zijn. Volksverlakkerij alom, zou ik bijna zeggen", besluit de uienexporteur.

Voor meer informatie:
Adriaan van Belzen
Daily Onions BV
T +31 118 764 056
F +31 118 764 037
M +31 654 225 886
adriaan@dailyonions.com 
www.dailyonions.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.