Nieuw-Zeelandse uienexporteur wil z'n voordeel doen met de stijgende mondiale vraag

Een toonaangevend Nieuw-Zeelands exportbedrijf beweert dat de vraag naar 's lands uien mondiaal stijgt, vooral in Azië. 

Integrow levert vooral uien en appelen, die elk goed zijn voor 50% van de totale afzet. Directeur Philip Bird zegt dat 2019 een recordjaar voor zijn bedrijf was en dat Nieuw-Zeeland nieuwe markten in 2020  open heeft. 

"De toekomst ziet en zonnig uit en Integrow heeft als doel om z'n uienexport in 2020 te laten stijgen. Onze Nieuw-Zeelandse gewassen bevinden zich in een heel vroeg stadium van de teelt. Het duurt dus nog wel even voordat we een raming kunnen maken. Tot nu toe is het weer goed en zonder problemen, waardoor we verwachten dat de producten van goede kwaliteit zullen zijn met een goed assortiment aan maten voor alle markten. Van januari tot september zijn we erg druk met de export."

Foto: Integrow stand op de Asia Fruit Logistica 2019

Het bedrijf exporteert ook wortelen, pompoen, citrus en avocado's. Onlangs liet het z'n producten en diensten zien op de Asia Fruit Logistica in Hong Kong. 

"Het aantal bezoekers was duidelijk lager, maar we konden onze waardevolle tijd aan elke klant besteden. Dit maakt het mogelijk om zonder haast goede gesprekken te voeren in tegenstelling tot vorige jaren toen klanten moesten wachten. We hebben een aantal nieuwe bedrijven aangetrokken en dat is geweldig."

Bird voegde eraan toe dat Europa Nieuw-Zeelands grootste markt is en hij houdt de situatie met de Brexit en het VK nauwkeurig in de gaten over het feit of en wanneer ze de EU formeel verlaten. 

"Als het VK de EU verlaat, dan zou dit goede kansen voor Nieuw-Zeelandse uien opleveren, omdat de Britse regering z'n aanbod probeert veilig te stellen via een vrije handelsovereenkomst met Nieuw-Zeeland. Maar over het algemeen kijken we ernaar uit om weer veel aanbod van onze veilige Nieuw-Zeelandse uien naar Europa te exporteren, maar ook Azië verhoogt z'n afname elk jaar en daardoor ontwikkelt de balans zich goed."

Dat komt volgens hem omdat de vraag naar Nieuw-Zeelandse uien over het algemeen mondiaal stijgt en omdat vooral in Azië een 'mooie groei' te zien is.

"Nieuw-Zeeland teelt klasse 1 uien met een aantrekkelijke en schone schil die over het algemeen als topkwaliteitsproducten beschouwd worden. Daarnaast leveren we veilige uien met een uitstekende traceerbaarheid, wat de inkopers vertrouwen geeft."

Om z'n exportmogelijkheden uit te breiden, zal Integrow in Madrid op de Fruit Attraction (22-24 oktober) aanwezig zijn waar de heer Bird graag zijn bestaande klanten ontmoet en nieuwe relaties hoopt aan te gaan. 

 

Voor meer informatie:
Philip Bird
Integrow Marketing Ltd
Phone: +64 6 8243333
admin@integrow.co.nz
www.integrow.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.