Arie van Baalen, River Onions:

"Uien op het land houden de markt in zijn greep"

Tholen - Heel wat uien liggen nog op de Nederlandse percelen te wachten om van het land gehaald te worden. "Dat is echt nog een behoorlijk volume. Telers wachten met smart op stabiel, droog weer en dat houdt de markt toch wel in zijn greep", constateert Arie van Baalen van River Onions.

"De vraag naar uien is de afgelopen weken ontzettend goed geweest. Vooraf werd door de areaaluitbreiding en ondanks de droogteperikelen de gemiddeld goede oogst gevreesd voor een doemscenario, maar de uienprijs ligt stabiel op een niveau tussen de 17 en 19 cent en dat hadden we niet verwacht", vertelt Arie.

"De exportcijfers laten de brede vraag naar uien zien. De export naar Afrika gaat altijd met horten en stoten, maar zie ik niet wegvallen. Verder weg zijn bestemmingen als Maleisië goed aan de markt en dichterbij is er al vroeg een goede vraag vanuit Polen en Italië. Zo versturen we nu al veel rode uien in big bags naar Italiaanse verpakkers in big bags, die ze weer kleinverpakken voor de supermarkten."


Naast rode uien teelt River Onions ook in toenemende mate roze uien die onder de merknaam Flamingoo Onions op de markt worden gebracht. River Onions werkt voor de afzet samen met Mulder Onions.

"Al met al is er een goede balans in de markt, maar de uienhandel is wel in de ban van het weer of alles wel van het land komt. Als het weer doet wat er voorspeld wordt, verwacht ik zelf wel dat de uien van het land zullen komen, maar hoe de kwaliteit dan is is een tweede. Dat is nu ook nog lastig in te schatten, maar je zult dan best wat aanbod hebben van uien die snel verkocht moeten worden", verwacht Arie. "Krijgen we de uien niet van het land, dan heb je een heel andere situatie en mis je een enorm volume uien, waardoor de prijzen hard zullen stijgen." 

Voor meer informatie:
Arie van Baalen
River Onions
Verdrietweg 1
5306 HB Brakel
Mob: 06-53469881
arie@river-onions.nl
www.river-onions.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.