Ter voorbereiding op gevolgen no-deal Brexit

Rijkswaterstaat informeert ondernemers in 8 talen over transport

Met informatie in 8 talen wil Rijkswaterstaat ondernemers laten weten wat ze moeten regelen bij een no-dealbrexit. Zo kunnen die zich voorbereiden op de gevolgen van de douaneformaliteiten voor de Nederlandse ferryterminals. Deze informatie kunnen zij delen met ketenpartners (met name vervoerders) in het buitenland.Wachtrijvorming
Ondanks alle voorlichting vooraf is het mogelijk dat sommige vrachtwagenchauffeurs bij de ferryterminals niet de juiste papieren bij zich hebben. Om het papierwerk te regelen, kunnen zij parkeren op tijdelijke parkeerplekken bij de havens van Rotterdam en IJmuiden. Matrixborden in meerdere talen leiden de chauffeurs naar die parkeerplekken.

Wachtrijvorming bij de gate door onjuiste papieren of een grote instroom of uitstroom van vrachtwagens, kan leiden tot overlast op de wegen rondom IJmuiden, Hoek van Holland, Vlaardingen, Europoort en Rozenburg. Mochten daar extra files ontstaan, dan geeft het Twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie aan hoe men de file kan vermijden.

Download de flyers met informatie in 8 talen op de website van Rijkswaterstaat.

Bron: Rijksoverheid 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven