Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eerste treinverbinding met Duitse Herne gestart

Het railnetwerk van de Rotterdamse haven is per eind september gegroeid. Containerterminal APM is als railoperator een rechtstreekse verbinding gestart met Container Terminal Herne GmbH, gelegen in de buurt van Bochum en Gelsenkirchen.

De dienst wordt uitgevoerd door Rotterdam Rail Feeding (RRF), dat drie keer per week van de APM-II terminal op de Maasvlakte naar het Ruhrgebied rijdt en vice versa. De intentie is om de frequentie spoedig op te voeren naar zes keer per week in november. “Daarmee creëren we een snelle, betrouwbare verbinding, die er nog niet was vanuit Rotterdam”, licht Roy de Haan van APM toe.

2.000 containers
De spoorverbindingen bij APM zitten in de lift. De shuttle op Duisburg wordt namelijk in november verdubbeld van drie naar zes omlopen per week. Daarnaast gaat de vorig jaar opgezette rechtstreekse spoordienst tussen de terminal op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam en de Cabooter-terminal in Venlo, per 1 november naar acht omlopen per week. De verwachting is dat die frequentie per einde jaar nog eens verhoogd wordt tot twaalf of mogelijk veertien rondlopen per week. “Dit zien we ook terug in onze cijfers: vorig jaar deed APM 700 containers per week met het spoor, dit jaar is dat +/- 2.000 containers per week per spoor”, aldus Roy.

Open Trein
De trein op Herne en Venlo betreffen “open treinen”, boeken op deze trein kan daarom direct met APM. Voor meer informatie kunnen bedrijven contact opnemen met Roy via roy.de.haan@apmterminals.com.

Bron: Port of Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven