Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dewulf brengt greep uit aanbod naar Agritechnica ‘19

Dewulf, full-liner in machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, brengt heel wat machines mee naar Agritechnica ‘19. De fabrikant zal zeven machines laten zien op haar stand. De machines gaan van grondbewerking en poten naar rooien en inschuren. Ook een klembandrooier ontbreekt niet op de stand. De machines zijn te vinden van 10 tot en met 16 november in Hannover (DE) (Hal 25 - stand H23).

Dewulf brengt de volgende machines naar Agritechnica 2019:

SC 300 vooraan gemonteerd: voor pootbedvoorbereiding
Als de SC 300 frees vooraan gemonteerd is aan de tractor, kan ze eenvoudig gecombineerd worden met een aardappelpootmachine. Met haar grote rotordiameter van 650 mm freest de SC 300 dieper dan een standaard grondfrees en wordt er voldoende losse grond vrijgemaakt voor een goede rugopbouw en de best mogelijke groeicondities. Standaard is de SC-frees voorzien van 112 geharde haken, opgelast met slijtvast materiaal, maar er zijn ook andere opties mogelijk. De SC 300 frees is volgens Dewulf betrouwbaar, zelfreinigend en onderhoudsarm.



MS 4000 getrokken: precies poten over 4 rijen
De MS 4000 is een getrokken 4-rijige snarenbedpootmachine en de grootste telg in de Structural-familie. Deze pootmachine is volgens het bedrijf de beste keuze voor telers die hoge eisen aan pootcapaciteit stellen, wat komt door haar aflegnauwkeurigheid en aardappelvriendelijkheid, in combinatie met een hoge rijsnelheid. De MS 4000 heeft een bunkerinhoud van 4 ton en biedt een ruime keuze aan opties. De machine op de beurs is uitgerust met een spuitset, Ferti-Flow - een traploos instelbaar banddoseersysteem voor kunstmest - en kooirollen, die met name geschikt zijn voor ruggenvorming op lichtere gronden.



Torro met rijdend lossen bunker: aardappelvriendelijkheid en efficiëntie
Dewulf toont op Agritechnica de variant van haar Torro met rijdend lossen bunker en een hydraulisch aangedreven zeefband 1, waarmee de zeefbandsnelheid 100% variabel geregeld wordt. Deze getrokken 2-rijige zeefbandrooier is gericht op aardappelvriendelijkheid. Elementen zoals de gekromde loofband en de gepatenteerde 'Inclino Master'-technologie dragen daaraan bij. Dankzij haar loofband blijft de valhoogte van het product steeds beperkt tot een minimum en is er volgens Dewulf een optimale loofafscheiding. De ‘Inclino Master’ helpt beschadigingen voorkomen door de parallelliteit van de rooiunit in relatie met het veld te meten, controleren en corrigeren.



Kwatro voorzien van bunker met zevende afvoerelevator: voor rechtstreeks afland laden
De Kwatro, zelfrijdende 4-rijige zeefbandrooier, zal op de beurs zijn uitgerust met het nieuw verbeterde loofrolsysteem en de recent gelanceerde 2-delige bunker met zevende afvoerelevator. Deze optie zorgt voor extra zeefcapaciteit tijdens het lossen van de bunker en ondersteunt ook rijdend lossen. De bunkervloer met bunkerlatten wordt gevolgd door een afvoerelevator met spijlenketting die overtollige grond zeeft. Deze rooier heeft een minimale bodemdruk dankzij dubbele rupsbanden en groot achterwiel. Tenslotte hebben zeefbanden 1, 2 en 3 over de volledige zeefweg geen enkele vernauwing. 



GBC: vlotte logistiek bij wortelrooien
De GBC is volgens Dewulf erg populair bij worteltelers. Deze compacte getrokken 1-rijige klembandrooier met bunker is ook op de kleinste percelen wendbaar. Door de bunker van 6 m3 is de GBC in te zetten in elk logistiek proces. Daarnaast is de rooier uitgerust met de klembandrooiertechnologieën van Dewulf: Floating Share, Gearbox Drive en Labyrinth Sealing. Die zorgen voor stabiliteit, een accurate opname, synchronisatie van de messen en voor een hoge duurzaamheid.



MH 241 met Smart-Pin: constante reinigingskwaliteit 
De MH 241, een stortbunker met een inhoud van 20 m3, zal op de beurs zijn geconfigureerd met een presentatieband, een reinigingsunit met 7 metalen spiraalrollen en een opklapbare Smart-Pin. De presentatieband zorgt steeds voor een gelijkmatige spreiding van het product, bijvoorbeeld in zware omstandigheden. Zo wordt een efficiënte reiniging en dosering bereikt. Dankzij de Smart-Pin, een slijtvast punt dat tussen de spiraalrollen loopt om ze vrij te houden van aanplakkende grond, kan een constante reinigingskwaliteit van het product worden gegarandeerd zonder onderbreking in het inschuurproces. De opklapbare pin klapt automatisch op om eventuele loofopstoppingen op de rollenunit te voorkomen.



MB 111: volautomatisch kisten vullen 
De MB 111 is volgens Dewulf ideaal voor wie met hoge capaciteit kisten wil vullen met een minimum aan vorkheftruckbewegingen. Met deze kistenvuller kan een stapel van drie lege kisten tegelijk worden aangevoerd. De kisten worden automatisch, in de machine, afgestapeld en doorgevoerd naar de vuleenheid. Tijdens het wegvoeren van de volle kist en het aanvoeren van de lege kist blijft de machine doorwerken, omdat het product tijdelijk wordt gebufferd. De MB 111 vult de kisten in drie lagen voor een goede verdeling van product en een optimale ventilatie door de kist heen. De machine stapelt de volle kisten per twee op een uitvoerplatform, zodat een vorkheftruck ze kan afvoeren. Dankzij dit volautomatische proces kunnen er meer dan 80 kisten per uur gevuld worden met een constante capaciteit. De productstroom kan bovendien via drie zijden aangevoerd worden, wat flexibiliteit in elke ruimte mogelijk maakt. De MB 111 op de beurs is ook uitgerust met een weeginrichting.



Voor meer informatie:
Dewulf
Moorseelsesteenweg 20
BE – 8800 Roeselare
T: +32 51 20 58 71
www.dewulfgroup.com 
 



Publicatiedatum: