Indiase uien- en tomatenprijzen blijven stijgen in de hoofdstad

Ondanks overheidsmaatregelen wordt New Delhi nog steeds geconfronteerd met een prijsstijging voor uien en tomaten naar €0,76-0,90/kg in de retail. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit en de plaats van herkomst volgens de handelsgegevens.

Uit gegevens van het Ministerie van Consumentenzaken blijkt ook dat de detailhandelsprijs voor uien hoog is met € 0,69/kg en die voor tomaten met € 0,67/kg in de hele regio rond New Delhi. De prijzen zijn de afgelopen maand hoog gebleven, zelfs ondanks dat de regering het aanbod een boost probeerde te geven via staatsbedrijven Mother Dairy's Safal, de Nafed en de NCCP coöperaties. 

Om consumenten een beetje lucht te geven, zet Safal uien af voor      € 0,23/kg en tomaten voor € 0,69/kg. De uien worden geleverd uit de buffervoorraad van de overheid. De prijsstijging van deze twee kort houdbare producten is te wijten aan zware regens en overstromingen in de belangrijkste teeltstaten Maharasthra en Karnataka.

Met de komst van de zomerteelt zullen volgens een ambtenaar van het Ministerie van Consumentenzaken de prijzen van deze twee producten de komende dagen dalen. "De levering aan het noorden van het land verloopt slecht. De situatie zou de komende 10 dagen moeten verbeteren. Er zal wat prijsdaling zijn." 

Bron: thestatesman.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven