Welke landen stonden er in de top 10?

Wereldranglijst brengt uienopbrengsten van 1962-2017 in beeld

Hoe verschillen de uienopbrengsten van diverse landen in de wereld van elkaar over de jaren heen? In onderstaande video brengt Data for Farmers in beeld welke landen vanaf 1962 tot en met 2017 elkaar afwisselden op de wereldranglijst wat betreft hun uienopbrengsten.De ranglijst is gebaseerd op het gemiddelde aantal ton uien per hectare en het gemiddelde omvat een totaal van zowel droge gele, witte en rode uien van het veld als zaden en uienbollen.

Nederland op nummer 1 in 2018
De export van uien leverde volgens Data for Farmers in 2018 een totaalbedrag op van 3,5 miljard dollar. Nederland is het grootste uienexportland ter wereld, dat in 2018 voor 676,1 miljoen aan uien exporteerde; dit is bijna 20% van het totaal wereldwijd. Als verklaring hiervoor geeft Data for Farmers aan dat er in Nederland veel professionele sorterings- en verpakkingsstations voor uien zijn. Ook zouden de logistieke condities erg goed zijn en is er dankzij diverse grote havens een makkelijke toegang tot de zee. Tot slot telen Nederlandse telers volgens Data for Farmers ook uien met een hoge kwaliteit. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.