Overheid belooft het hamsteren in Chennai te stoppen

Indiase boeren vragen eerlijke prijzen voor uien

In een tijd waarin de uienprijzen in Chennai boven de €1,17/kg zijn gekomen, verklaarde de regering dat ze actie zou ondernemen tegen handelaren die uien hamsteren of afzetten tegen hogere prijzen.

Detailhandelaren die meer dan 10 ton achterhouden en groothandelaren die meer dan 50 ton in voorraad hebben, zullen door de regering aangepakt worden. In elk district zijn speciale commissies opgericht voor controles.

Telersprotest                                                                                  Telers die overstuur waren door de scherpe prijsdaling, blokkeerden in Noord-Karnata het verkeer op de Hubballi-Dharwad Road om tegen de handelaren van het Agricultural Produce Market Committee (APMC) te protesteren. De telers beweerden dat alle handelaren samenzweren en zo een eerlijke prijs tegenhouden.

De telers beweerden dat de handelaren minder dan € 38/100 kg  boden, ongeacht de kwaliteit van het gewas. De relschoppers voerden aan dat alle handelaren met elkaar samenwerkten en probeerden hen van de winst te beroven. Wijzend op de groothandelsprijs die voor uien in Hyderabad en andere steden op €0,89/kg ligt, vroegen de telers: "Hoe is dit mogelijk? Als de vraag naar uien in de detailhandel groot is, hoe kunnen de handelaren dan zulke lage prijzen bieden voor onze teelt. Ze misleiden de telers."

Bron: timesofindia.indiatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven