Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Linda Schokker, Agro Centre Holland:

“Je helpt elkaar en haalt elkaar niet onderuit”

De AGF-sector wordt gedomineerd door mannen. Met name op de commerciële afdeling zijn vrouwen sterk in de minderheid. Reden genoeg voor Vakblad Primeur om AGF-vrouwen eens te vragen hoe zij zich staande houden in deze mannenwereld. Deze maand Linda Schokker van Agro Centre Holland B.V.


Linda Schokker, op de linkerfoto samen met collega Jacco Geersing in het pakstation Agro Packing Station Creil

Linda kwam bij toeval in de AGF-branche terecht: “Ik was op dat moment toe aan iets anders. Carl van de Wiel, eigenaar van Agro Centre Holland B.V., was al enige tijd zoek naar iemand die hem bij de verkoop en het management kon ondersteunen. Ik had al ervaring als verkoper binnendienst en de export van producten, zij het in een heel andere branche namelijk snoepverpakking. Maar ik wilde deze nieuwe uitdaging graag aangaan. “Ik startte met 2 dagen per week, dat werd al snel uitgebreid tot 4 dagen en inmiddels ben ik fulltime in dienst.”

 

Agro Centre Holland B.V. is gespecialiseerd in de verkoop van rode uien en sjalotten. Zij heeft een breed assortiment aan uien, welke over heel de wereld verkocht worden. Daarnaast worden ook aardappelen verkocht. Linda is van A tot Z betrokken bij het in-en verkoopproces. Vanaf het boeken van een order tot aan de overdracht van de benodigde douanedocumenten aan de klant bij aankomst van de uien op bestemming en alles wat daartussen zit.

Carl en Linda werken als verkoopteam nauw samen. De taken zijn zodanig verdeeld dat zij elkaar versterken. “Alle documentatie die bij export komt kijken, containers boeken voor transport, het regelen van de inspecties, al deze ondersteunende werkzaamheden neem ik grotendeels voor mijn rekening. Prijsonderhandelingen gaan meestal via Carl. Hoewel ik het wel doe, ligt mijn passie en talent daar niet. Voor de Franstalige klanten ben ik wel de accountmanager, omdat ik de taal spreek.”

 

In de 30 jaar dat Linda actief is op de arbeidsmarkt, heeft ze al in diverse branches de nodige werkervaring opgedaan, van de al eerdergenoemde verkoper binnendienst tot zelfstandig ondernemer in de verkoop van gereedschappen. De AGF-branche was helemaal nieuw voor haar, de branche spreekt haar wel enorm aan.  “Mijn indruk van de AGF-branche tot nu toe is dat het een hele leuke wereld is, waar men prettig met elkaar samenwerkt”, vertelt Linda. Ze ervaart de AGF-branche niet als een typische mannenwereld. “Voor mijn werkzaamheden heb ik ook vaak genoeg met vrouwen te maken. In ons pakstation werken een aantal vrouwen en ook in de logistieke planning kom ik regelmatig vrouwen tegen. Wat me wel opvalt is dat vrouwen op bijeenkomsten zoals b.v. een uienvergadering ondervertegenwoordigd zijn.” ‘Je moeten staande houden in een mannenwereld’ is dus niet de ervaring die Linda met de AGF-branche heeft.  “Ik heb het erg naar mijn zijn. Er wordt enorm hard gewerkt maar ondertussen is het ook gezellig. Mensen gaan amicaler met elkaar om en er heerst een informele sfeer. Je helpt elkaar en haalt elkaar niet onderuit. Ook wanneer het gaat om meer zakelijke onderhandelingen. Vanuit mijn eerdere ervaringen heb ik gemerkt dat, zodra het zakelijker en officiëler wordt, het er onderling niet gezelliger op wordt. Dan krijg je te maken met ellebogenwerk in plaats van met teamwork en dat is zonde.” 

De man-vrouw (on)balans in de sector is voor Linda geen punt. “Het gaat erom dat je van elkaar leert en focust op elkaars talenten, ongeacht of je vrouw of man bent. Gewoon doen waar je goed in bent en dat bij elkaar stimuleren. Ik houd ervan om structuur aan te brengen en het administratieve werk ligt mij goed. Misschien is dat een meer vrouwelijke eigenschap maar ik ben juist aangenomen om structuur aan te brengen en dat is waarom ik goed in het team pas. Daar gaat het uiteindelijk om.”

accounting@red-onion.nl

Klik hier om je te abonneren op Primeur

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven