Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Uienprijs India blijft stijgen

Op veel plaatsen in India zijn de prijzen van uien fors gestegen. Dit geldt onder meer voor Dehradun, Prayagraj, Chandigarh, Odisha, Chennai en Trivandrum. De prijs bedraagt inmiddels tot wel €1,30 per kilo. 

In Trivandrum bedroeg de uienprijs vorige week nog €0,65 per kilo maar is deze gestegen naar €1,04. Als gevolg van de torenhoge prijzen kopen consumenten minder uien. 

Ook Chennai ontkomt niet aan de prijsstijging. De prijzen van groenten en dan met name uien zijn hier sterk toegenomen vanwege de zware regenval en overstromingen. 

De prijzen voor uien beginnen bij €0,85 per kilo en lopen op tot wel €1,04," zegt een lokale groothandelaar. Hij voegt eraan toe dat consumenten klagen over de hogere prijzen en dat onlangs nog telers geprotesteerd hebben om redelijke prijzen voor hun uien te vragen. 

In Dehradun is de situatie vergelijkbaar en ligt de prijs rond de €0,65 per kilo. In andere plaatsen zoals Chandigarh, Uttar Pradesh en Madhya Pradesh zijn de uienprijzen eveneens gestegen als gevolg van de extreme neerslag. 

Nu de prijzen in de hoofdstad ook opgelopen zijn tot €1,30 per kilo hebben de oppositiepartij  BJP en het congres onlangs geprotesteerd tegen een beslissing van de Aam Aadmi Partij voor het verhogen van de prijzen. Uit protest tegen de verhoging van de uienprijs liepen medewerkers van het congres vorige week met slingers gemaakt van uien door de straten van Delhi. 

 

Bron: india.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven