Met behulp van Smart Farming

Valtra-tractoren klaar voor precisielandbouw

Tractorfabrikant Valtra wil met Smart Farming een stap verder gaan dan precisielandbouw. Smart Farming omvat volgens het bedrijf namelijk meer dan uitsluitend het aanpassen van tractorfuncties op basis van locatie-informatie of toepassing. "In plaats daarvan is het een integraal onderdeel van het hele ecosysteem van een boerderij: van gewasplanning tot financiële administratie en inkoop tot onderhoud. Wij zien Smart Farming als eenvoudig, winstgevend en milieuvriendelijk", aldus Valtra.

Tractormotoren, transmissies en cabines doorlopen een traject van geleidelijke doorontwikkeling. Digitale systemen daarentegen lijken de laatste jaren enorme sprongen voorwaarts te maken. Bij Valtra is dat terug te zien diverse functies: de SmartTouch-armleuning, geautomatiseerde besturing Valtra Guide, sectieregeling, variabele snelheidsregeling, Task Doc, het kopakker managementsysteem U-Pilot, ISOBUS-werktuigbesturing en Valtra Connect-telemetrie.

Vooruitgang
De vooruitgang in technologie komt volgens Valtra het beste tot uiting in de praktijk:

- Als een teler voorbereidingen treft voor het bewerken van percelen, gebruikt hij de SmartTouch om per werktuig de basis-instellingen van het vorige seizoen op te roepen. Het geautomatiseerde stuursysteem Valtra Guide onthoudt ook de instellingen voor de beste basislijnen en eventuele obstakels op de velden.
- Bij het naderen van de kopakker tilt het U-Pilot kopakker managementsysteem het werktuig op en schakelt de vierwielaandrijving en differentieelsloten uit met een klik op de knop.
- Valtra Connect-telemetrie slaat ‘in de cloud’ realtime informatie op over brandstof, werkuren en andere gegevens.- Task Doc zet ​​de informatie draadloos door naar de bedrijfscomputer zodat deze kan worden gebruikt voor het maken van teeltplannen of het opstellen van facturen.

"Smart Farming-tools besparen daardoor brandstof, tijd, meststoffen, zaaizaden en andere productiemiddelen. Tegelijkertijd wordt het werk voor de ondernemer lichter en eenvoudiger gemaakt. Elk jaar breidt de registratie van gegevens uit en wordt het systeem waardevoller."

Verbonden
Valtra-tractoren zijn verbonden met de andere IT-systemen en werktuigen van het bedrijf, evenals met de lokale Valtra-servicedealer. Op afstand is te volgen op welke locatie bepaalde werkzaamheden met machines worden uitgevoerd. Deze informatie kan ook worden gebruikt voor facturering, winstgevendheidsberekeningen, traceerbaarheid en andere rapportage. Het systeem van Valtra is niet beperkt tot alleen tractoren, maar kan worden gekoppeld aan bedrijfssystemen zoals de AGCO-oplossing Next Farm Management.

Valtra Guide
Het geautomatiseerde stuursysteem Valtra Guide is dit najaar bijgewerkt. Waar de chauffeur voorheen moest schakelen tussen kaartschermen en instellingen, verschijnen de instellingen nu in het kaartscherm. De instellingen kunnen worden weergegeven met behulp van de pictogrammen aan de zijkanten van het scherm of door eenmaal op het scherm te tikken. Dit maakt het mogelijk om alle instellingen te wijzigen of te controleren zonder het kaartscherm te verlaten. Velden selecteren en basislijnen maken is ook eenvoudiger gemaakt.

De nieuwe Valtra Guide wordt automatisch geïnstalleerd op alle tractoren met het SmartTouch-display en geautomatiseerde besturing wanneer ze geautoriseerde servicedealers bezoeken. De update maakt in de toekomst ook verschillende nieuwe functies mogelijk. Het ISOBUS AUX-stuurprogramma maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de functies van ISOBUS-compatibele werktuigen op afzonderlijke knoppen of schakelaars te programmeren, zodat het Valtra Guide-kaartscherm niet hoeft te worden verlaten, zelfs bij het bedienen van werktuigen.

Voor meer informatie:
Marc de Haan
Valtra
T: +31 (0)622 208 726  
E: m.de.haan@mechangroep.nl     
W: www.valtra.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven