Aangezien de uienprijzen in India blijven stijgen, zijn restaurants en eetgelegenheden begonnen te bezuinigen op het gebruik van deze groente. Sommige restaurants en eetgelegenheden overwegen alternatieven zoals komkommer en kool te gebruiken.
Terwijl de grotere restaurants in Chennai uiengerechten nog niet van het menu hebben verwijderd, hebben de kleinere eetgelegenheden de aankoop van uien verminderd.
M. Venkata Subbu van de Tamil Nadu Hotels Association: "Restaurants hebben de uien uthappam van het menu verwijderd, omdat de prijs van de groente 3-4 keer zo hoog is geworden. Sommigen hebben het aantal bestellingen verminderd. De hoeveelheid uien die in sambar wordt gebruikt is ook verminderd en wortel, komkommer en kool hebben de uien in raitha vervangen".
In Madurai, een stad die bekend staat om zijn voedingswinkels, zijn veel restaurants en eetgelegenheden begonnen met het spaarzamer gebruik van uien. De meeste hebben gerechten zoals de ui bhaiji en raitha door de hoge prijzen tijdelijk van de menukaart verwijderd.