Aziatische uiencrisis escaleert

Volgens Agence France Presse zijn de exportprijzen van uien uit Bangladesh voor Chinese importeurs fors gestegen. De prijzen per kg zijn in de periode van begin oktober tot nu toegenomen van 2,5 yuan (€0,32) naar 22 yuan (€2,85). De overheid van Bangladesh heeft op deze uiencrisis gereageerd door een vaste prijs voor uien in te stellen. Op dit moment worden de uien verkocht voor 4 yuan (€0,52) per kg.

Minister-president Hasina kondigde aan dat de overheid hard zijn best doet om de crisis op te lossen. Hij adviseerde daarbij om uien niet vast te houden, omdat de uien in bewaring risico lopen te gaan rotten. Net als in Bangladesh zijn ook in Sri Lanka de prijzen van uien in korte tijd fors toegenomen. De prijzen zijn hier met 50% gestegen. In Nepal was men genoodzaakt om uien uit andere landen te importeren. Bij afgelegen exportlanden bestaat echter het risico dat de uien tijdens het transport al rot worden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.