Indiase uienprijs honderd keer zo hoog

De prijs van uien uit India neemt sinds augustus explosief toe. In augustus betaalden Chinese importeurs nog slechts 2,5 yuan (€0,32) per kg. Deze prijs is nu 100 keer zoveel toegenomen. India is een van de grootste uienproducenten en exporteurs ter wereld. In 2018 werd vanuit India 2 miljoen ton aan uien geëxporteerd. Op dit moment mag echter geen enkele ui het land verlaten.

Het regenseizoen houdt dit jaar langer aan, waardoor de uienoogst vertraging heeft opgelopen. Het uienaanbod in India kwijnt nu weg. De opbrengst is hierdoor enorm afgenomen. Het volume aan uien in bewaring is met 35% geslonken. Het directe gevolg hiervan is dat de prijzen zijn gaan stijgen. De Indiase overheid had tot het einde van september de export van uien aan banden gelegd, zodat voor de binnenlandse markt een aanbod kon worden gegarandeerd. Telers en handelaren die afhankelijk zijn van de uienexport hebben hierdoor grote verliezen geleden. In sommige regio's hebben telers in protest snelwegen geblokkeerd.

Bron: Sina Finance


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.