Mike de Koster, WDK Onions:

"Het zou me niets verbazen als we deze weken een exportrecord verbreken in de uien"

Tholen - "Het is een gekkenhuis", zo vat Mike de Koster van sorteer- en pakstation WDK Onions uit Kwadendamme de huidige uienexport samen. "Er is een brede vraag, zowel vanuit Afrika maar ook gaan er uien richting Azië en Oost-Europa. Al met al hebben we een mooie brede afzet. Het zou me niet verbazen als we in één van deze weken een exportrecord verbreken. De markt voor rode uien is helemaal geëxplodeerd, die zijn bijna niet te koop."

"De verkoopprijzen voor gele uien zitten momenteel iets in de lift en liggen zo rond de 20/21 cent. Het voordeel van deze brede export is daarbij dat we alle maten goed kwijt kunnen", aldus Mike. "Het seizoen begon in juli weliswaar traag, maar vanaf augustus gaf de vraag uit Brazilië de export een boost en die vraag is mooi opgevolgd door Afrika. Al met al is de eerste helft van het seizoen me erg meegevallen." 

Ook kwalitatief zien de uien er volgens de volgens de verpakker goed en gezond uit. "De uien die geoogst zijn voor de regen zijn qua presentatie mooier, de later geoogste uien hebben het meer te verduren gehad, wat je terugziet aan de kleur. Al met al hebben we een mooi en gezond product om de wereld over te sturen." 

Voor meer informatie:
Mike de Koster
WDK Onions
Langeweegje 39
4434 NC Kwadendamme (NL)
Tel: +31-(0)113-644270
F: +31-(0)113-644788
M: +31-(0)6-48380272
E: info@wdk-onions.nl 
www.wdk-onions.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.