Export Chinese uien stijgt enorm

Volgens het nieuws van de Lanzhou Customs Office zijn de exportprijs en de hoeveelheid exportuien uit Gansu enorm gestegen. De export bereikte 5.819 ton in de eerste 10 maanden van 2019, een uitbreiding van 1.320% ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar. De waarde kwam op € 2,48 mln, een stijging van 1.620% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde exportprijs is € 0,42 /kg, wat een stijging is van 20,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De weersomstandigheden hebben de uienteelt in India, een van de grootste uienteeltgebieden ter wereld, sterk verminderd. India heeft de uienexport tijdelijk stopgezet om voldoende aanbod voor de binnenlandse markt te garanderen. Markten met een sterke vraag naar uien, zoals Europa, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten, wendden zich voor import tot China. De gemiddelde prijs en de export van Gansu-uien is tot nu toe elke maand van dit jaar snel gestegen.

Van de 12 belangrijkste exportmarkten voor Gansu-uien bevinden de meeste zich in Zuidoost-Azië, West-Azië en Zuid-Azië, met uitzondering van Nederland, Japan en Spanje. De vier landen die bovenaan deze lijst staan zijn Thailand, Nederland, Israël en Vietnam.

Bron: Gansu Agricultural News Online 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.