Belchim Crop Protection in Japanse handen

Belchim Crop Protection komt volledig in Japanse handen. Op 6 december 2019 is daartoe door Mitsui & Co. Ltd. en de Belgische gewasbeschermingsproducent een overeenkomst getekend, waardoor de Japanse partij een meerderheidsbelang krijgt in Belchim. 

Mitsui, een dochterbedrijf van gewasbeschermingsproducent Certis Europe, zal zowel de aandelen als de filialen van Belchim verwerven. Tot voor kort waren de aandelen nog in handen van de familie Putteman. Stichter en CEO Dirk Putteman overleed echter begin 2018 waarna het bedrijf in financiële moeilijkheden kwam.

Geleidelijke overdracht
Het proces dat met het verwerven van het meerderheidsbelang gemoeid is zal uit twee fases bestaan. In de eerste fase wordt 30% procent van de aandelen van Belchim overgenomen samen met de bestuurscontrole. 

De overige 32% van de aandelen zal in februari 2021 worden overgenomen, terwijl de resterende aandelen (38%) in handen blijven van de andere aandeelhouders (ISK Biosciences Europe N.V./S.A., een filiaal van Ishihara Sangyo Kaisha Ltd. en Mitsui Chemicals Agro, Inc.

Belchim zal tijdens de eerste fase als onafhankelijk bedrijf blijven verder werken. CEO Johan De Saegher liet verder weten dat het nieuwe aandeelhouderschap het bedrijf toelaat de ingezette strategie voort te zetten. Belchim richt zich daarin op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.