CBL dreigt met rechtszaak als acties doorgaan

Kerstlevering supermarkten in gevaar door geplande blokkeeracties Farmers Defence Force

De gemoederen tussen Farmers Defence Force en het CBL, de branchevereniging voor Nederlandse supermarkten, lopen steeds hoger op. Na de aankondiging van het Farmers Defence Force om vlak voor kerst, op 18 december, de voedselvoorziening in Nederland plat te leggen, heeft ook het CBL gisteren een dreigend signaal afgegeven. Als de boeren tijdens het aangekondigde boerenprotest de bevoorrading van supermarkten blokkeren, zal het CBL een rechtszaak tegen ze aanspannen. Dat staat in een brief van het advocatenkantoor van CBL aan het Farmers Defence Force. De branchevereniging is bang dat de voedselvoorziening in gevaar zal komen en stelt bestuursleden van het Farmers Defence Force op voorhand aansprakelijk.

In een statement zegt het CBL begrip op te kunnen brengen voor de Nederlandse telers, maar tegelijkertijd bezorgd te zijn over de aangekondigde acties van Farmers Defence Force om op 18 december de voedselvoorziening in Nederland te verstoren, "zeker in deze tijd waarin Nederland zich voorbereidt op een mooie Kerst."

Miljoenen euro's schade
Het blokkeren van slechts één distributiecentrum gedurende één dag, leidt al tot schade voor supermarkten en foodservicebedrijven die in de miljoenen euro's loopt, aldus het CBL. Ze verzoekt het Farmers Defence Force daarom uiterlijk op donderdag 12 december om 10 uur 's ochtends te bevestigen dat de organisatie geen distributiecentra of winkels zal blokkeren en geen andere acties zal ondernemen waardoor de belangen van de leden van het CBL worden geschaad.

Tot op heden heeft het Farmers Defence Force echter geen gehoor gegeven aan het verzoek van het CBL. Het CBL heeft aangegeven dat ze bij geen gehoor een kort geding zullen starten om de acties alsnog te voorkomen. 

Bron: CBL


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven