Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vlees is nodig omdat groenten en fruit door veredeling voedingswaarde hebben verloren"

Ten opzichte van vijftig jaar geleden hebben groenten, fruit en graanproducten tot wel vijftig procent van hun voedingswaarde verloren. Dat stelt Alice Stanton, hoogleraar cardiovasculaire farmacologie aan het Ierse Royal College of Surgeons. Volgens haar komt het door de focus die bij veredelingsbedrijven ligt op volume, uniformiteit, vorm en uiterlijk.

Om die reden is het volgens de hoogleraar noodzakelijk voor mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen om lams-, rund- of varkensvlees te eten, zo vertelde zij in een speech tijdens de Oxford Farming Conference. 

Bron: The Guardian

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer