Indiase regering dringt bij deelstaten aan op uienimport uit Egypte en Turkije

De staatssecretaris van de federale regering van India heeft er bij staten op aangedrongen om de onlangs geïmporteerde uien in te kopen, nadat enkele deelstaatregeringen hun vraag introkken bij de aankomst van ladingen uit Turkije en Egypte.

Avinash Srivastava, minister van consumentenzaken: "De staatssecretaris heeft een videoconferentie gehouden om de distributie van importuien te bespreken. Er zijn een paar staten die hun vraag hebben ingetrokken nadat ze vragen hadden neergelegd voordat de import begon. De staatssecretaris heeft hen gevraagd hun beslissing te herzien." Hij zei dat de centrale regering een vraag van ongeveer 33.000 ton uien vanuit de staten had ontvangen, die nu door dezelfde staten tot 14.000 ton is verminderd.

"Sommige staten zoals Maharashtra (3.480 ton), Assam (10.000 ton), Haryana (2.500 ton), Karnataka (250 ton) en Odisha (100 ton) trokken hun vraag in." Srivastava zei de uien beschikbaar zijn voor € 0,75/kg. De desinteresse van de staten heeft de centrale regering gedwongen om importorders voor 5.000 ton uien van de 42.000 ton die tot nu toe zijn gecontracteerd, te annuleren. "Ongeveer 12.000 ton hebben India bereikt. Nu komt daar 25.000 ton bij."

Minister Ram Vilas Paswan zei dat de uienprijzen in de afgelopen dagen zijn gedaald. De prijzen zullen verder dalen met een toename van binnenlands aanbod en importuien. "In de komende maand maart zal de uienteelt naar schatting hoger zijn dan die van vorig jaar in maart. Het ministerie van de landbouw heeft de opbrengst van maart geraamd op 2,94 mln ton tegen 2,52 mln ton vorig jaar." 

Bron: economictimes.indiatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven