Themadag uien

De mooiste ui van Nederland

Tholen – Gisteren bezochten tussen de 400 en 600 bezoekers de themadag uien in het multicultureel centrum De Meerpaal in Dronten, georganiseerd door de Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN). Aan het eind van werd de mooiste ui van Nederland gekozen. Hoofdprijs: een reis naar de Canarische eilanden. We houden de spanning er echter nog even in…

Klik hier voor de fotoreportage

Max Brandjes was de dagvoorzitter op de themadag uien

Gijsbrecht Gunter geeft toelichting op het Uireka 2.0 project

Na de gebruikelijke koffie beten Gijsbrecht Gunter en Chris Visser de spits af met de aankondiging met het Uireka project 2.0 dat dit jaar van start gaat. Chris deed daarbij de onderzoeken van het vorige project uit de doeken waaruit toch blijkt dat bepaalde ziektes in de teelt zoals fusarium en trips nog een grote uitdaging gaan worden in de sector, zeker nu er steeds minder bestrijdingsmiddelen gebruikt mogen worden op de markt.

Chayenne Wiskerke, Directeur Wiskerke Onions

Daarna volgde de lezingen van Inge Ribbens van het GroentenFruit Huis over de invloed van het protectionisme op de Nederlandse uienexport en een lezing van Chayenne Wiskerke, directeur van Wiskerke Onions over de invloed van klimaatverandering. Beide lezingen zullen uitgebreider besproken worden in de nieuwsbrief morgen. Roberto Dominquez van De Groot en Slot gaf via een filmpje ook nog uitleg over de uienteelt in Spanje.

Inge Ribbens van het GroentenFruit Huis

Daarna was het tijd voor de verkiezing van de mooiste bewaarui van Nederland waar de bezoekers ook hun stem voor konden uitbrengen en zo nog een mooie prijs konden winnen. Teler Piet-Jan van der Eijk uit Dronten won voor de derde keer op rij de titel en sleepte ook de publieksprijs in de wacht.

Piet-Jan van der Eijk wint voor de derde keer op rij de prijs voor 'mooiste uit van Nederland"

Niemand moest met honger naar huis want in de middag volgde nog een hacheemaaltijd. Opgediend op papieren borden en met bestek van bioplastic. Je moet wel het goede voorbeeld geven na het thema klimaatverandering. Zelf kreeg ik geen genoeg van de Nederlandse ui en volgde er in de avond nog een frikandel speciaal.

Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.