Minister van consumentenzaken, voedingsvoorziening en openbare distributie Ram Vilas Paswan:

"De Indiase overheid heeft 18.000 ton uien geïmporteerd."

Afgelopen dinsdag zei de minister van consumentenzaken, voedingsvoorziening en openbare distributie, Ram Vilas Paswan, dat de federale overheid 18.000 ton uien heeft geïmporteerd. En dat zij deze ter beschikking zal stellen aan de deelstaatregeringen voor € 0,29/kg.

"Er is nu ongeveer 18.000 ton uien geïmporteerd, maar zelfs na alle inspanningen is er nog maar 2.000 ton afgezet. We leveren nu uien voor € 0,29/kg. Ik heb altijd beweerd dat de regering alles in het werk stelt om uien beschikbaar te maken. We houden de prijzen in de gaten en als de tijd rijp is zullen we actie ondernemen," vertelde Paswan verslaggevers op een persconferentie.

"We werken aan een 'geen winst, geen verlies' beleid. Tot nu toe hebben Andhra Pradesh, Kerala, Telangana, Uttar Pradesh en West-Bengalen uien afgenomen."

Inflatie
Over de retail-inflatie van 7,3% in december 2019 zegt Paswan: "De regering observeert alles. We houden ook de prijzen van olie en peulvruchten in de gaten. 60% van de benodigde geraffineerde olie wordt in het land geïmporteerd. We moeten zowel de belangen van de telers als die van de consumenten in ogenschouw nemen. Het jaarlijkse inflatiecijfer op basis van de maandelijkse groothandelsprijsindex (WPI) bedroeg 2,5% in december tegen 0,5% in november vanwege de stijging van de prijzen van voeding, zoals blijkt uit de gegevens die de regering op dinsdag heeft vrijgegeven."

De voedingsinflatie steeg tot 13,2% in december tegenover 11% in november. Binnen deze categorie zagen uien een inflatie van 455,8% tegenover 172,3% in november. Het groeipercentage steeg van 45,3% in november naar 69,6% in december.

Bron: freepressjournal.in


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven