Tjerk Nagel, Konaxx Onions:

"De teler is momenteel taaier dan de handel op de uienmarkt"

Tholen - Na weken met hoge exportcijfers tot het einde van 2019 is de export de laatste weken behoorlijk teruggevallen. "Het vroegtijdig sluiten van de grenzen in Senegal heeft de druk van de markt gehaald. Daardoor missen we nu de grote orders", constateert Tjerk Nagel van Konaxx Onions uit het Friese Sint Jacobiparochie.

Tjerk Nagel van Konaxx Onions

"Er wordt wereldwijd behoorlijk naar onze uien geïnformeerd, maar concreet te weinig gekocht. Zo zijn Oost-Europa, het Verre Oosten en ook het Caribisch Gebied wel aan de markt, maar het is allemaal maar mondjesmaat. Wel heb ik het idee, dat gezien de belangstelling, de vraag wel weer kan toenemen", aldus Tjerk.

"Daarbij is het kwaliteitsverschil van de partijen die voor en na de regen van het land zijn gekomen groot. Helaas zijn er nog partijen van na de regen op de markt, die eigenlijk al geruimd hadden moeten worden. Zeker qua kleur voldoen deze uien niet meer aan de eisen van de landen die nu aan de markt zijn", vertelt de uienverpakker.

"De onrust, die we in de rode uien hebben gehad, heeft toch ook wel zijn weerslag gehad op de gele uien. Alle verpakkers die met het afgelopen half jaar in hun achterhoofd hadden ingekocht op januari, lopen nu iets achter en dat resulteert in deze flauwe markt", aldus Tjerk. "Hierdoor staan de prijzen wat onder druk. De telers zijn aanzienlijk taaier dan de handel op het moment. Laten we hopen dat  we op dit moment in de stilte voor de tornado zitten!"

Voor meer informatie:
Konaxx Onions
Kadal 32
9079 KW Sint Jacobiparochie
Tel: +31 (0)518 49 12 55
info@konaxx.nl
www.konaxx.nl

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.