India wil koelopslag voor 50.000 ton uien

De Indiase deelstaat West-Bengalen heeft zijn jaarlijkse teelt kunnen opvoeren van 400.000 ton naar 700.000 ton per jaar.

West-Bengalen heeft plannen opgesteld om een koelopslag voor 50.000 ton uien in het Murshidabad-district op te zetten, vertelde een ambtenaar. De koelopslag zal waarschijnlijk vanaf 2021 operationeel zijn. Pradip Kumar Mazumdar, agri-adviseur van West-Bengalen: "Het wordt de eerste gespecialiseerde koelcel voor uien met een dergelijke omvang in het land. De faciliteit zal een optimale capaciteit van 50.000 ton hebben en zal helpen om een plotselinge piek in de prijzen te voorkomen. In tegenstelling tot aardappelen, vereisen uien een vochtigheidspercentage van 55 om langer houdbaar te blijven."

Het project zal worden uitgevoerd door een particuliere onderneming. "Het land is klaar, de technologie komt uit Italië en de financiële kant zal binnenkort worden afgehandeld om de eigenlijke bouw te vergemakkelijken." Tot nu toe zijn er alleen kleine koelcellen in gebruik bij de grote uienteeltbedrijven in het land.

De ICAR-Directorate of Onion and Garlic Research had onlangs in een studie verklaard dat de traditionele methode om uien op te slaan een verspilling van maar liefst 46% veroorzaakt. Deze verspilling verminderde tot slechts 7% toen de uien onder een temperatuur van 27℃ en een relatieve vochtigheidsgraad van 60-65% werden bewaard.

Bron: financialexpress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven