Nieuwe bandsnijmachine en groentenstickmachine

Sormac toont tijdens de Fruit Logistica een aantal nieuwe en doorontwikkelde machines:

Bandsnijmachine BSM-150
De bandsnijmachine kan een grote diversiteit aan groenten verwerken en wordt vooral gebruikt voor het snijden van repen en schijfjes. Met de nieuwste generatie BSM-150 kan dit nog veel beter:

De aandrukkracht van de bovenband wordt met het touchscreen ingesteld. Deze instelling kan ook in het snijprogramma voor een bepaald product worden opgenomen.

Bovendien is de ingestelde aandrukkracht altijd gelijk, ongeacht een groot of een klein snit.

Problemen met het snijden van delicate bladgroenten en bepaalde kruiden op een bandsnijmachine resulteren immers in beschadiging van product en een ongelijkmatige snit. Met het nieuwe Mono-mes behoort dat tot het verleden. In combinatie met de nieuwe snijmachine worden producten als lollo rosso/bionda, eikenbladsla, krulsla, boerenkool, ijsbergsla, romaine sla, bieslook, peterselie feilloos gesneden.

Groentensticksmachine GSM-1200
Het nieuwste lid van de VeggieLine range is de groentensticksmachine GSM-1200. Het product wordt handmatig op een V-vormige invoerplaat gelegd. Door het sluiten van de deksel wordt het snijmechanisme geactiveerd. Door de krachtige pneumatische cilinder kunnen harde producten tot een diameter van 45 mm en een lengte van 80 mm gesneden worden. De cilinder drukt het product volledig door de mesunit welke is uitgerust met speciale messen die zorgen voor een mooi en strak snijresultaat. De messen kunnen eenvoudig gewisseld worden door middel van een snelwisselsysteem.

De GSM-1200 wordt optioneel op een speciale werktafel geplaatst met een krat- en een trayhouder voor resp. ruw en gesneden product. De capaciteit van de GSM is ongeveer 1.200 stuks/uur.

De stand van Sormac is te vinden in Hal 3.1-D11.

Voor meer informatie:
Kim Suntjens
Sormac
Huiskensstraat 68
NL-5916 PN Venlo
Tel: +31 [0]77 351 84 44
info@sormac.nl
www.sormac.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.