Felix Riesenhuber, Jungheinrich

"Digitale vorkencamera biedt meer proceszekerheid"

Jungheinrich presenteert tijdens de persconferentie Innovations & Highlights 2020 een digitale vorkencamera die op een intelligente manier barcodes op goederen en stellingen scant. De oplossing is een onderdeel van het assistentiesysteem addedVIEW.

"Verhoogde proceszekerheid dankzij Intelligent Scanning"
De vorkencamera voor reachtrucks scant barcodes op goederen en opslagplaatsen. Via de Jungheinrich’s middleware Logistics Interface is de camera gekoppeld aan het WMS, waardoor het mogelijk is om het gewicht van de goederen te controleren op juistheid. Als de informatie klopt, bevestigt de bestuurder de opdracht op het display. Dit verhoogt de proceszekerheid en versnelt de in- en uitslag. Met behulp van de digitale vorkencamera behoren klassieke fouten, zoals het verkeerd plaatsen van goederen terwijl de code op de juiste plek wel is gescand, tot het verleden. Bij het uitslaan voorkomt de vorkencamera het oppakken van de verkeerde pallet.

Dr. Felix Riesenhuber, Hoofd Product Management Assistentiesystemen en –modules bij Jungheinrich AG: "Het handmatig scannen van barcodes in stellingen en op papieren is vrij gebruikelijk. Daarbij ontstaan fouten, omdat de opslaglocatie niet direct wordt gecontroleerd. De digitale camera op de vorken helpt bij het voorkomen van deze fouten en bespaart op tijd en moeite om de fout te herstellen".

"Zelfs in situaties waar de lichtomstandigheden niet optimaal zijn, garandeert de camera kwaliteit door de parameters dynamisch aan te passen. Door het contrast digitaal aan te passen, maakt de hoge resolutie camera het mogelijk om betrouwbaar de QR-code zelfs op de hoogste stelling te detecteren."

addedVIEW
Het assistentiesysteem addedVIEW is een systeem dat gebruikmaakt van meerdere digitale camera’s. Een andere mogelijkheid dat het systeem biedt, is een 360 graden beeld rondom de truck – inclusief zicht vanuit vogelperspectief. Dankzij het volledige zicht rondom kan de bestuurder in krappe ruimten veilig en snel manoeuvreren. Het systeem is te combineren en parallel te gebruiken met het assistentiesysteem zoneCONTROL, dat bestaat uit één of meer stationaire radiobakens die voortdurend met elkaar communiceren en een waarschuwing geven zodra een gevaarlijke situatie dreigt te ontstaan.

Voor meer informatie:
Jungheinrich Nederland BV
H.A. Lorentzweg 3
2408 AS Alphen aan den Rijn
www.jungheinrich.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven