New Yorkse senatoren roepen op tot een onderzoek naar import Canadese uien

Twee Amerikaanse senatoren uit New York vragen om een federaal onderzoek naar oneerlijke handelssubsidies voor Canadese uientelers. Kirsten Gillibrand en Chuck Schumer, beide Democraten, zeiden in een persbericht dat de New Yorkse uientelers het moeilijk hebben wegens een toestroom van Canadese uien die onder de teeltprijs worden afgezet.

Gillibrand, lid van het landbouwcomité van de Senaat: "De staat New York is de thuisbasis van eersteklas uien, maar onze telers zijn niet in staat om hun producten af te zetten op de binnenlandse markt die wordt overspoeld door goedkope Canadese export. Telers in het hele land hebben moeite gehad om de groeiende teeltkosten bij te houden, terwijl Canadese exporteurs goedkope uien op de markt hebben kunnen dumpen tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met die van 30 jaar geleden."

De import kon alleen gebeuren vanwege een overheidssubsidie die de kosten voor Canadese telers verlaagt.

Gillibrand in het persbericht: "Dit zou neerkomen op oneerlijke handelspraktijken en moet onmiddellijk worden onderzocht. Ik sta achter de National Onion Association om de Amerikaanse International Trade Commission en de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger op te roepen tot een volledige herziening van de Canadese prijs-, subsidie- en exportpraktijken."

De vermoede oneerlijke Canadese tariefpraktijken hebben de New Yorkse uientelers in een concurrentienadeel gezet volgens Schumer.

Bron: agweb.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven