Volgend jaar treedt vierde generatie aan bij Wiskerke Onions
"Er ligt een gigantische uitdaging voor de food keten te wachten en daarmee ook voor ons: de wereldbevolking groeit”, vertelt ze met enorme bevlogenheid. “Hoe gaan we die efficiënt van voedsel voorzien? Dat vraagt om strategisch management. Alle processen moeten namelijk optimaal op elkaar zijn afgestemd om maximale efficiency en duurzaamheid te bereiken; en dat laatste ook nog eens in combinatie met de hoogst haalbare kwaliteit."
Chayenne wil met haar opleiding helpen die uitdagingen aan te gaan. Straks. Maar ook nu al. Zo spreekt ze vloeiend haar talen en onderhoudt ze mede daarom ook al contacten met internationale afnemers gedurende haar studie. “De markt wordt steeds transparanter, maar intussen blijft het persoonlijk contact met de afnemers ontzettend belangrijk. Daar investeer ik graag nu al in. Ik zie bijvoorbeeld volop mogelijkheden in gebieden zoals Centraal- en Zuid-Amerika. Hoe meer kennis ik nu al opdoe – van de sector, van de talen en op managementgebied – hoe meer profijt ik daar straks van heb.”
Van haar vader Jaap heeft ze geleerd om zich voor 100% in te zetten voor de keuzes die ze heeft gemaakt. Dat ze die les goed heeft opgepikt, heeft ze al bewezen in de paardensport, waar ze tot voor kort nog op hoog niveau actief was; met haar vader als haar coach. “Als ik volgend jaar in het bedrijf stap, wordt hij dus eigenlijk opnieuw mijn coach…”
Bron: Uien Magazine, De Groot & Slot