AB Texel Group neemt agrarisch transport Van Leendert over

Logistiek dienstverlener AB Texel Group neemt per 1 maart 2020 de activiteiten op het gebied van agrarisch transport van Van Leendert over. 

Van Leendert Transport B.V. vervoert agrarische losgestorte producten door Nederland, België en Duitsland. Het betreft aardappelen en verse groenten als erwten, bonen en wortelen. Ook het vervoer van vloeibare diervoeders behoort tot de activiteiten. Van Leendert Transport B.V. heeft 47 medewerkers en een wagenpark van 32 trekkende eenheden en 120 getrokken eenheden. AB Texel Group neemt de gehele activiteit agrarisch transport over. De activiteiten van Van Leendert Milieu B.V. blijven buiten de overname.

"Met deze overname versterkt AB Texel Group zijn netwerk en verkrijgt de onderneming een basis in een belangrijk agrarisch gebied, dichtbij teeltgebieden in Duitsland, Frankrijk en België. De overname sluit aan bij de strategie van AB Texel Group om haar klanten optimaal te bedienen en continuïteit te kunnen blijven waarborgen", aldus AB Texel Group. 

Eric van Leendert, directeur en eigenaar van Van Leendert: “Veranderende marktomstandigheden en het ontbreken van opvolging hebben tot deze stap geleid. Mededirecteur en -eigenaar Marleen van Leendert: “Continuïteit voor onze medewerkers en klanten staat voor ons voorop. We hebben dan ook gezocht naar een solide partner in het agrarisch transport.” Eric en Marleen van Leendert gaan zich verder toeleggen op Van Leendert Milieu B.V.

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group: “Van Leendert en AB Texel rijden voor een deel voor dezelfde klanten. Door de versterking van ons netwerk kunnen we onze efficiency verbeteren en de dienstverlening naar onze klanten verder optimaliseren. Niet alleen in het aardappeltransport, maar ook in het transport van andere agrarische producten als groenten.”

Voor meer informatie:
Dennis Wetenkamp  
AB Texel Group
+31 88 943 5010          
dennis.wetenkamp@abtexelgroup.com 

Eric van Leendert
Van Leendert
+31 6 21 56 34 43
Eric@vanleendertbv.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven